Afstandscontrole;

 

Uitvoeringsbepalingen:

afstandscontrole

 

 

Toegestane commando’s:
Een kort commando voor het “volgen”, dat eenmaal bij de start en bij de afsluitende basispositie mag worden gegeven. Een hoor- en/of zichtbaar commando voor ieder keer voorroepen; Een hoor- en/of zichtbaar commando voor zitten; Een hoor- en/of zichtbaar commando voor af; Een hoor- en/of zichtbaar commando voor sta.

Uitvoering:
Vanuit de basispositie loopt de geleider met zijn vrij volgende hond recht vooruit. Na ca. 10-15 passen moet de hond op een hoor- en/of zichtbaar commando voor “zitten” direct gaan zitten, zonder dat de geleider zijn tempo verandert of omkijkt. Na nog eens 40 passen blijft de geleider staan en draait zich om naar zijn rustig zittende hond. De geleider roept op aanwijzing van de keurmeester met een hoor- en/of zichtbaar commando zijn hond bij zich. Zodra de hond ongeveer de halve afstand snel en vrolijk teruggekomen is, geeft de geleider een hoor- en/of zichtbaar commando voor “af”, waarop de hond direct moet gaan liggen. De geleider geeft op een nieuwe aanwijzing van de keurmeester een hoor- en/of zichtbaar commando voor “sta” . Op verdere aanwijzing van de keurmeester roept de geleider zijn hond met een hoor- en/of zichtbaar commando voor “hierkomen”. De hond moet vrolijk en snel komen en dicht voor de geleider gaan zitten. Op een hoor- of zichtbaar commando moet de hond de basispositie innemen.

Beoordeling:
Fouten in de ontwikkeling, langzaam, onrustig of traag zitten, gaan liggen of gaan staan, te langzaam komen en voorzitten, worden in de beoordeling meegenomen.
Als de hond in plaats van de gevraagde positie een andere positie inneemt, dan worden hier steeds 2 punten voor afgetrokken.

FaceBook