Volgen door de groep;

 

Uitvoeringsbepalingen:

De groep moet uit tenminste 4 personen bestaan, waarbij 2 personen van de groep met 1 reu en 1 teef aangelijnd in de groep meelopen. De groep loopt in een cirkel met de wijzers van de klok mee.

groep

 

 

 

Toegestane commando’s:

Een kort hoor- of zichtbaar commando voor het volgen, dat bij iedere start opnieuw gegeven mag worden.

 

Uitvoering:

Vanaf de basis loopt de geleider met zijn aangelijnde hond in normale pas aan de buitenkant dicht langs de groep tegen de klok in, zodat zijn hond iedere door de groep meegevoerde hond direct tegemoet komt. De geleider met zijn hond houdt daarbij eenmaal halt, waarbij de groep doorloopt en minstens 1 persoon de geleider heeft gepasseerd.

Daarna leidt de geleider zijn hond in normale pas met wendingen in de vorm van een "acht" door de groep, de geleider houdt in het midden halt, waarbij zijn hond zelfstandig aan de voet gaat zitten. Aansluitend verlaat de geleider in normale pas de groep en beëindigt met de "basispositie" deze oefening.

 

Beoordeling:

Voordringen, achterblijven, zijdelings wijken van de hond of langzaam gaan zitten, niet opgewekt volgen alsmede inwerken van de geleider door lichaamstaal, hoor- of zichtbare commando’s worden in de beoordeling meegenomen.

 

FaceBook